Kickoff Event: Europa naar de Straat

De afstand tussen de Europese Unie en haar burgers lijkt soms enorm. Europarlementariër Samira Rafaela, werkt sinds kort met haar initiatief ‘Europa naar de straat’ aan een manier om de afstand tussen de Europese Unie en de mensen te verkleinen en directere verbinding tussen de twee te bevorderen. In dit programma gaan we dieper in op deze opgave. Hoe zijn andere Europarlementariërs bijvoorbeeld bezig om het Europese gevoel richting de kiezer te brengen? En als Europa dan uiteindelijk de weg weet te vinden naar de Nederlandse straten. Hoe zorg je er dan voor dat de mensen ook enthousiast worden om op 6 juni hun stem te laten horen tijdens de Europese verkiezingen? Praat mee op 2 mei en help zelf mee om de afstand tussen burger en Europa te verkleinen.

Over de sprekers

Samira Rafaela is lid van het Europees Parlement en delegatieleider namens D66, de Nederlandse partij die opkomt voor sociaal-liberale waarden. Ze is de eerste Nederlandse Afro-Caribische Europarlementariër (MEP) en een van de jongste MEP’s die in 2019 verkozen zijn. In 2020 werd Samira gekozen als een van de 20 meest talentvolle MEP’s volgens Politico Europe, vanwege haar bijdrage aan het vergroenen en eerlijker maken van de handel. In 2020 won Samira de prestigieuze Harper’s Bazaar International Women of the Year Award. Sinds 2022 is Samira bezig met het initiatief ‘Europa naar de straat’. Met dit initiatief probeert ze toe te werken naar een Europa voor iedereen.

Mohammed Chahim is sinds 2019 namens de Partij van de Arbeid (PvdA) lid van het Europees Parlement. Hij is Vice-president van de Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten (S&D) in het Europees Parlement en is de nr 2 voor de komende verkiezingen.

Fatima Elatik is een voormalig politica en bestuurder van de stad Amsterdam. Momenteel is ze directeur van de Patta Academy, een instituut dat zich richt op de ontwikkeling van toekomstige leiders. Een vast onderdeel van het curriculum van de academy is de kennismaking met Europese regelgeving en wetgeving, inclusief een tweedaags bezoek aan het Europees Parlement, waar studenten leren wat Europa voor hen kan betekenen.

Ufuk Kahya is kandidaat voor het Europees parlement. Ufuk is wethouder geweest en heeft gewerkt voor verschillende mensenrechten programma’s, onder andere als co-director van het John Lewis Fellowship Program. Ufuk focust in zijn werk op de rechtvaardige uitwerking van publieke besluitvorming. Ufuk was vice-president van de Groenen in het Europees Comité van de Regio’s.

Aanmelden via link: Pakhuis de Zwijger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *