Pink tax: Waarom een scheermes voorvrouwen duurder is dan voor mannen

Scheermesjes, shampoo, deodorant, maar ook spijkerbroeken en zelfs vitaminepillen zijn voor vrouwen vaak een stuk duurder dan voor mannen. Op het eerste gezicht lijkt er weinig verschil tussen de producten. Behalve dat de een in een roze verpakking zit en de ander in een blauwe.

Bij Kruidvat kost een scheerapparaat voor mannen van het huismerk met zes reservemesjes 5,49 euro. Dezelfde roze variant voor vrouwen, ook van het huismerk en met zes reservemesjes, kost 6,99. Een groep jonge vrouwen is het zat en begon een campagne tegen de in hun ogen onredelijke prijsverschillen.

Lees verder en bekijk de uitzending van NOS & Nieuwsuur 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *